De omgevingPrzesieka is een klein bergdorpje in Zuidwest Polen, ongeveer 75km over de grens bij Görlitz (Dresden). het ligt in de Karkonosze, het westelijke deel van het Reuzengebergte. De regio is vanwege haar berglandschap alle seizoenen aantrekkelijk voor vakantiegangers en is daarom ook zeer geliefd bij Poolse vakantiegangers. Ook Duitse, Engelse en steeds meer Nederlandse toeristen weten de weg naar de Karkonosze inmiddels goed te vinden en het toerisme groeit ieder jaar verder.

Przesieka ligt in de gemeente Podgórzyn, district Jelenia Góra. In de omgeving vindt u diverse supermarkten, restaurantjes en andere winkels waardoor u van alle gemakken voorzien bent.

Jelenia Gora

Jelenia Gora is de dichtstbijzijnde stad. Rondom het marktplein zitten allerlei restaurantjes waar u gezellig wat kunt eten en/of drinken.

Karkonsze nationaal park

Het huis ligt op de grens van het Karkosze Nationaal Park, een beschermd natuurgebied van ruim 55.000 hectare waar u prachtig kunt wandelen en fietsen.

Bezienswaardigheden

In de omgeving vindt u tal van bezienswaardigheden. Doordat er in de omgeving zoveel te zien is, is de omgeving voor iedereen geschikt.
Szklarska Poreba

Sklarska Poreba is zowel een stad als skigebied in het Poolse gedeelte van het Reuzengebergte. in de winter kunt u hier skiën en in de zomer zijn er tal van andere activiteiten te doen. Zo zijn er twee prachtige watervallen te vinden en is er een klimbos. Daarnaast vindt u een gezellig winkelstraatje met allerlei winkeltjes, restaurantjes en kraampjes.
Karpacz

Karpacz is een charmant toeristisch stadje aan de voet van het Reuzengebergte en hun hoogste top – Śnieżka. De stad biedt perfecte omstandigheden om vrije tijd door te brengen. Het hele jaar biedt Karpacz een breed scala aan activiteiten, waardoor er altijd iets te doen is. Tevens is Karpacz ook een skigebied.