Bezienswaardigheden

Church Wang – Karpacz

In Karpacz staat de Noorse kerk Wang. De kerk is in de 12e eeuw gebouwd in Noorwegen en stond in het plaatsje Vang. In de 19e eeuw hebben de Noren de kerk verkocht aan de koning van Pruisen. Het oorspronkelijke plan was om de kerk in Berlijn neer te zetten, maar dit is Karpacz geworden.

Zamek Chojnik – Jelenia Gora

Aan de rand van Jelenia Gora staat de Ruïne van kasteel Chojnik. Het kasteel bestaat sinds de 12e eeuw en staat op een heuvel op een hoogte van 627m. Doordat het kasteel op een heuvel staat heeft u vanaf het kasteel een prachtig uitzicht over de vallei.

Miniatuurpark – Kowary

In het miniatuurpark zijn alle kastelen, kerken en andere bezienswaardigheden uit de omgeving nagebouwd op een schaal van 1:25. Het miniatuurpark is in 2003 gebouwd op het terrein van een oude tapijtfabriek.

Gołębiewski – Karpacz

Gołębiewski is een hotel in Karpacz met een groot aquapark. het aquapark heeft verschillende zwembaden, glijbanen, golfslagbad, buitenbad en jacuzzi’s. Daarnaast is er een zoutgrot aanwezig.

Termy Cieplickie – Jelenia Gora

Termy Cieplickie is een aquapark in Jelenia Gora. Het waterpark heeft verschillende binnen en buiten zwembaden inclusief glijbanen. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Uranium mijnen – Kowary

Na de Tweede Wereldoorlog begon de uraniumwinning, die vervolgens naar de USSR werd gestuurd. de mijnbouwwerkzaamheden werden voltooid in 1973. Sinds 2000 is de mijn open voor bezoekers. De ondergrondse route door de mijn heeft een lengte van ongeveer 1200m.

Watervallen – Przesieka/ Szklarska Poreba

In de omgeving zijn verschillende prachtige watervallen te zien. Ongeveer 15-20 min lopen van het huis vindt u de twee watervallen Kaskady Myi en Wodospad Podgórnej. in Szklarska Poreba liggen de Szklarki-waterval en de Kamienczyk-waterval. de Szklarki-waterval is een van de bekendste watervallen van het Poolse Reuzengebergte en ligt aan de doorgaande weg tussen Szklarska Poreba en Jelenia Gora. Met een korte wandeling langs hoge rotsen en de Sklarka-rivier kom je bij de waterval. De Kamienczyk-waterval ligt aan de andere kant van Szklarska Poreba. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 25 minuten lopen naar de waterval. de Kamienczyk-waterval is met een hoogte van 27 meter, verdeeld over drie niveaus, de hoogste waterval van het Poolse Reuzengebergte.

Klimbos – Szklarska Poreba

In het stadscentrum van Szklarska Poreba ligt klimbos Trollandia. Het klimbos heeft verschillende routes op verschillende hoogtes en wisselende moeilijkheidsgraad. Hierdoor is het klimbos voor iedereen geschikt.

Stare miasto – Jelenia Gora

Jelenia Gora kent bijna 900 jaar geschiedenis en hoorde tot 1945 bij Duitsland. De stad wordt ook wel de parel van de Karkonosze genoemd. Alle straatjes in het oude stadscentrum leiden naar het marktplein, welke is omgeven met prachtige barokhuizen en arcadebogen. Rondom het plein zijn verschillende terrasjes waar u lekker kunt zitten en wat kunt eten of drinken.

Adršpach – Tsjechië

De rotsen van Adršpach en Teplice vormen één van de merkwaardigste landschappen van Tsjechië. Adršpach lag ooit op de bodem van de oceaan. Toen de zee zich terugtrok blevne er twee groepen rotsformaties over. Door de rotsstad lopen verschillende routes die voor iedereen goed te doen zijn. Ook is er een meertje waar u een boottochtje kunt doen.

Huta Julia – Piechowice

Huta Julia is een glasblazerij. De fabriek ligt in het hart van de Karkonosze, in Piechowice, vlakbij Szklarska Poreba en is open voor publiek. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de fabriek die nogsteeds operationeel is. Daarnaast is er een winkeltje waar de producten die in de fabriek gemaakt worden verkocht worden.

Stedentrip – Wereldsteden

in de omgeving vindt u prachtige steden. Op een ruime 100 km van Przesieka ligt de Poolse stad Wrocław. Wrocław is de vierde grootste stad van polen. Door de ingewikkelde geschiedenis heeft de stad sporen van Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing. De stad behoort zeker tot een van de mooiste metropolen in Europa en wordt ook wel gezien als het Venetië van Polen. Een kleine 400 km van Przesieka ligt Krakau. Door veel mensen wordt Krakau gezien als de mooiste stad van Polen. Krakau is de perfecte stad voor een stedentrip. Concentratiekampen Auschwitz en Auschwitz-Birkenau liggen op een steenworp afstand evenals de zoutmijnen in Wieliczka, wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Naast deze steden zijn er nog meer mooie steden zoals Gdansk, Warschau, Lublin etc.