Actieve vakanties

Het Reuzengebergte biedt ontzettend veel mogelijkheden voor actieve vakanties. Zowel voor wandelen als fietsen en wintersport biedt het Reuzengebergte mogelijkheden. Het huis ligt vlakbij de grens van het Karkonoski Nationaal Park, een beschermd natuurgebied van 55.000 hectare. door het park lopen 33 wandelroutes met een totale lengte van meer dan 100 km. Ook zijn een aantal routes aangegeven als fietsroutes en wordt de stad Szklarska Poreba gezien als de fietshoofdstad van Polen. Tevens liggen in de omgeving, zowel in Polen als Tsjechië, verschillende skigebieden. Hierdoor is de omgeving het perfecte gebied voor wandelaars, fietsers en wintersporters.


Wandelen

Rondom het huis kunt u al prachtig wandelen naar de twee verschillende watervallen die op ongeveer 15 min lopen van het huis liggen. Daarnaast ligt het huis vlakbij de grens van het Karkonoski Nationaal Park. Het park heeft een grootte van 55.000 hectare en kent een prachtige natuur. U kunt ervoor kiezen om vanuit het huis naar boven te lopen om bij het natuurgebied te komen. Dit is wel een steile klim en het duurt ongeveer 1,5 uur om boven te komen. Ook is het mogelijk om de auto bij de Wang kerk in Karpacz te parkeren en vanaf hier gelijk het Karkonoski Nationaal Park in te lopen. Het gebied bestaat uit 33 verschillende routes met een totale lengte van ruim 100 km. De verschillende routes zijn aangegeven met kleurmarkeringen die tevens de moeilijkheidsgraad van de routes aangeven. Door de uitgebreide mogelijkheden kunt u zelf kiezen welke route en afstand het beste bij u past. U kunt kiezen voor wandelingen van ongeveer een uur, maar u kunt ook wandeling van een dag of meerdere dagen te maken door te overnachten in de berghutten. Kortom biedt de omgeving ontzettend veel mogelijkheden en is er voor iedereen een passende route te vinden!


Fietsen

Het Reuzengebergte en IJzergebergte bieden tal van mogelijkheden voor fietsers. Szklarska Poreba wordt gezien als de fietshoofdstad van Polen en heeft meer dan 400 km aan verschillende fietsroutes. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw eigen mountainbike mee te nemen, maar het is ook mogelijk om deze te huren. In Szklarska Poreba kunt u bijvoorbeeld mountainbikes huren bij Akademia Bike Marathon. Hier kunt u ook kiezen voor elektrische mountainbikes te huren.

Doordat er zoveel verschillende fietsroutes in de omgeving kunt u zelf kiezen welke route het beste bij u past. Kiest u voor een ‘makkelijkere’ route over het asfalt of voor een ruigere route over de onverharde paden door de bossen? Het is allemaal mogelijk!


Wintersport

In de omgeving vindt u de wintersportgebieden Szklarska Poreba en Karpacz. Beide skigebieden zijn kleinschalig en daarom perfect voor beginners of mensen met kleine kinderen. Zowel Szklarska Poreba als Karpacz liggen op ongeveer 20 min van het huis. Op ongeveer 45 min van het huis ligt ook het Poolse skigebied Świeradów-Zdrój.

Doordat het huis niet ver van de Tsjechische grens ligt is het ook mogelijk om in Tsjechië te skiën/snowboarden. Het dichtsbijzijnde skigebied in Tsjechië is Harrachov. Harrachov is een van de bekendste skigebieden van Tsjechië en is ongeveer 45 min rijden. Ook dit skigebied is door de kleinschaligheid perfect voor beginners en mensen met kleine kinderen.

Cerna Hora Pec is het grootste skigebied van Tsjechië en biedt ruim 40 km aan pistes. Het gebied bestaat uit vijf deelgebieden die door middel van skibussen aan elkaar verbonden zijn. Tussen de twee grootste skigebieden (Cerna Hora en Pec Pod Snezkou) rijdt een pistebully. Door de verschillende deelgebieden is het skigebied geschikt voor iedereen. dit skigebied is ongeveer 1 uur rijden.